Kundvagn

Antal varor:0st
Summa: 0 kr
Till kassan
Mina sidor

OM BAGHEERA

Historia
Ända sedan Bagheera grundades i Avesta, 1981, har affärsidén varit att tillverka funktionella
kläder och skor, utvecklade för att användaren ska kunna prestera sitt yttersta vid varje sporttillfälle.
Idag kan vi stoltsera med att vi är ett av få svenska sportföretag som tillverkar både skor och kläder.

Vårat huvudkontor, med administration, design och produktutveckling samt lager är fortfarand lokaliserat i Avesta i södra Dalarna. Dessutom har vi vid världens största dalahäst, knutpunkten där riksväg 70 och 68 möts, en Concept- och Factory outletbutik.

Många minns oss säkert från 80-talets WCT-overaller med BAGHEERA stort över bröstet. En fantastisk succé som hjälpte till att lägga grunden för ett nytt varumärke i sportbranschen. Sedan dess har de naturligtvis hänt mycket. En närmaste explosionsartad ökning av intresset för motion och därmed användande av funktionella kläder har skapat en enorm marknad.

Utvecklingen på produktsidan har varit, och är, minst sagt fantastisk. Förfinad, ändamålsenlig design tillsammans med mer funktionella och skönare material har resulterat i att vi nu befinner oss i en bransch med många avancerade produkter. Exempelvis underställ med body mapping som tar hänsyn till kroppens olika svettzoner för att maximera såväl prestation som komfort. Eller skalplagg sydda i flera olika material för att kombinera t ex rörlighet med vindskydd och andning. Eller skor specialanpassade för grov terräng men lika lätta och sköna som löparskor.

För Bagheeras del kan vi konstatera att vi haft en bra resa. Där vi bit för bit har lagt grunden för att nu, kunna kliva fram och bli ett förstahandsval för löpare, skidlöpare och barnfamiljer. Vi har kunnandet. Efter 30 år i branschen vet vi vad som krävs. Och inte krävs.

Från ett sortiment bestående av WCT- och bomullsoveraller och ett gäng löparskor har vi nu heltäckande sortiment av funktionella kläder och skor för såväl elitmotionärer som aktiva barn. 

Miljö
Vår målsättning är att göra produkter som är miljövänliga för såväl naturen som människan. Vi vill försöka göra de vi kan för att vår planet ska bli ett bättre ställe för alla.

Ett sätt vi gör de på är att certifiera produkter med ÖKO TEX, med detta menas att varje beståndsdel i ett plagg är tillverkat på ett standardiserat och kontrollerat sätt med tanke på humanekologi. Plagget kommer på så vis inte innehålla några substanser som kan vara skadliga för kroppen.

Ett ytterligare steg i att inte belasta miljön i för stor utsträckning är att vi bland annat använder oss utav återvunnen polyester och organisk bomull i en rad olika produkter. Nästa generation är lika viktig för oss som den är för dig!

Erbjudande

Kundtjänst

Våra öppettider:


Mån-tors: 08:00 - 17:00
Fredag: 08:00 - 16:00
(Lunch: 12:00-13:00)

Telefon
0226-58500

E-post
info@bagheera.se

Betalning & fraktsätt

Nyhetsbrev

Jag vill prenumerera på nyhetsbrevet.